14 серпня 2017, 16:00, Урожай

Увійшовши до трійки лідерів за показником урожайності Тернопільщина поступово завершує жнива ранніх зернових

Станом на 14 серпня, господарства області намолочено 1,2 млн тонн ранніх зернових та зернобобових культур, повідомляє Тернопільська ОДА.

Про хід жнив у області розповів Володимир Стахів, директора Департаменту АПР Тернопільської ОДА.

«На сьогоднішній день уже зібрано 72% ранніх зернових культур. Власне, на темпи збирання врожаю деякою мірою вплинули погодні умови, адже на початку літа була низька температура повітря, що не дозволяло зерновим достигати. Таким чином, якщо аналізувати в розрізі районів, то у Підволочиському районі зібрали 89% зернових, у Борщівському — 85%. Є також райони, які щойно перейшли за 50%», — повідомляє Володимир Стахів.

ТОП-5 областей України за кількістю на молоченого зерна урожаю 2017 року
Читати по темі  

Що ж стосується врожайності, то в середньому ранні зернові культури по області молотили по 5,45 т/га, що на 3,6 ц більше, ніж торік. Серед лідерів — Теребовлянський та Бучацький райони із 6,8 т/га та 6,2 т/га відповідно. Щодо врожайності пшениці, то у Бучацькому районі вона становить 6,4 т/га, у Гусятинському, Заліщицькому та Підволочиському — 6,0 т/га і в Теребовлянському районі — 7,3 т/га.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного врожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».