6 грудня 2023, 16:40, Техніка

Agrokalina представила оновлений дискатор Deft

Про це в коментарі Traktorist.ua повідомив директор Agrokalina Юрій Васківнюк.

Зокрема, Васківнюк виділив серед представлених машин оновлений універсальний дисковий лущильник Deft, який дозволяє аграріям проводити як основний, так і передпосівний обробіток ґрунту.

«Якщо у довоєнний час нашим основним продуктом була ротаційна борона Antoks, то наразі її продажі впали й зв'язано це, я вважаю, з тим, що аграрії зараз вирішують тільки нагальні потреби, а вже про розвиток і ефективність трішки думають пізніше. Своєю чергою, якщо говорити про дискатори Deft, то тут у нас навпаки — значний ріст продажів по всій лінійці», — зазначив директор Agrokalina Юрій Васківнюк.

За його словами, виробник розширив номенклатуру дискаторів Deft, а також, якщо агрегати раніше були тільки на пружинній стійці, то зараз виробник має в наявності ще й на квадратній, завдяки чому дискатор є набагато сильнішим і може працювати у більших важких умовах.

Також універсальні дискатори можуть бути оснащені дисками Super-Sharp двох діаметрів — 510 мм та 560 мм. Як наголосив Васківнюк, другий варіант призначений для роботи по більшій кількості пожнивних решток і де важчі умови. Deft комплектується різними версіями котків, які нічим не відрізняються від європейських виробників.

«Ми досить довго виводили на ринок цю машину, вона була представлена у 2019 р. і зараз ми бачимо, що цей агрегат з кожним роком стає все більше популярним серед аграріїв. Він якісно може обробити пожнивні залишки після зібраного врожаю і разом з тим відразу підготувати ґрунт під посів. Раніше фермери використовували для цієї задачі два агрегати, а зараз можуть одним Deft робити як основний обробіток, так і передпосівний», — каже Юрій Васківнюк.

Олена Басанець, SuperAgronom.com