19 жовтня 2023, 16:56, Техніка

BEDNAR SWIFTERDISC XO 6000F добре справляється з роботою на дуже важких ґрунтах Дніпропетровщини та максимально захищений від забивання

Про це повідомляє пресслужба компанії BEDNAR.

Підприємство загалом обробляє 2500 га землі, вирощу.чи широкий спектр польових культур. Додатково тут займаються овочівництвом та ягідництвом, а також наявні тваринницькі потужності.

«Коли вибирали дискатор, то випробовували моделі різних виробників. Як тільки запустили в поле SWIFTERDISC, то відразу зрозуміли: це те, що треба! І він вже шостий рік безальтернативно у нас працює», — розповідає Олександр Михалюк, головний інженер господарства.

Наразі в господарстві переважає оранка, проте приглядаються і до no-till. Хоча цукрові буряки та овочі однак потребують глибокого обробітку. А BEDNAR SWIFTERDISC XO 6000F застосовують тут як оптимальний інструмент для роботи зі стернею, соломою, грудками і гребенями землі на полі.

«Цьогоріч у нас частина ячменю полягла, комбайни не могли нормально все зібрати, скрізь лежали жмути соломи. Ми запустили наш дискатор — і на поле приємно поглянути. Так само скрізь — навесні запускаємо агрегат після важкої листопадової оранки, котра залишає колії та гребені, — і BEDNAR все доводить до ідеалу», — зауважує аграрій.

Зазначається, що на полях СТОВ «Вікторія» чеський дискатор виконує широкий спектр завдань і напрацював 5 тис. га без жодної поломки. Він лущить стерню, рівняє поля, виконує передпосівний обробіток тощо.

«Агрегат дуже добре виконує роботу за рахунок своїх агресивних дисків. Стерня підрізається, перемелюється і змішується із ґрунтом. Поле виходить рівненьке та ідеальне для подальших операцій чи навіть сівби. Причому SWIFTERDISC в разі потреби може працювати  дуже інтесивно. У нас був випадок, коли ми спрацювали із заглибленням на 8 см зі швидкістю 18 км/год. і агрегат все зробив, як слід. Диски за весь цей час поміняли лише один раз», — розповідає Олександр Михалюк.

Пан Олександр наголошує на міцності та продуманості конструкції BEDNAR SWIFTERDISC XO 6000F.

«Нам нерідко доводиться працювати на дуже важкому ґрунті, виконувати роботу швидко, і жодних несправностей у нас не було. Налаштування тут дуже прості й механізаторові не потрібно витрачати на це години. Зрештою, ми знаємо, що яку б глибину не виставили, роботу буде виконано дуже точно», — стверджує фахівець.

При цьому BEDNAR SWIFTERDISC XO 6000F максимально захищений від забивання, як завдяки високій рамі, так і наявності котка, що самостійно очищується. Тому можна якісно спрацювати і по вологому ґрунті, і по полі, рясно вкритому пожнивними рештками, зазначається у повідомленні.

Читати також: Завдяки новому дискатору BEDNAR господарство знизило витрати на пальне і підвищило продуктивність