8 серпня 2017, 13:30, Технології

Німецькі агрономи боряться з бур'янами використовуючи спеціальний лазер

Винахід являє собою цілий комплекс спектральних сенсорів і програму візуального розпізнавання образів, за допомогою якої відбувається виявлення шкідників на полях, повідомляє uni-bonn.de.

Лазерний промінь знищує або сильно пошкоджує бур'ян. Дану систему можна використовувати з залученням спеціального польового робота, також є можливість монтажу на звичайний сільськогосподарський трактор.

«Пристрій випалює листя бур'янів короткими лазерними імпульсами, що призводить до зниження їх живучості. Таким чином можна вважати, що нам більше не потрібно використовувати гербіциди», — наголошує Хуліо Пастрана, розробник з Боннського університету.

Дана технологія є новим рішенням для боротьби з бур'янами без використання гербіцидів, що полегшує вирощування органічної продукції, а також підвищує загальну врожайність полів. Крім того, на відміну від використання гербіцидів, лазерна обробка не викликає у бур'янів резистентності. До того ж ефективність лазерної обробки абсолютно не залежить від типу ґрунтів та рівня їх вологості.

Рудигер Вульф з Боннського університету, який допомагав дослідникам Escarda Technologies, вважає, що винахід дозволяє залучити новітні технології штучного інтелекту та робототехніки.

«Наша мета — це екологічно безпечне сільське господарство. Я переконаний, винахід набуде великої популярності на ринку», — додає Пастрана.