6 жовтня 2023, 15:00, Насіння

Два гібриди кукурудзи з високою вологовіддачею продемонстрували на Чернігівщині

Про це йдеться у матеріалі: «Урожайність, вологовіддача, відповідь на живлення — тренди вимог до гібридів кукурудзи на Чернігівщині» на SuperAgronom.com.

День поля відбувся на Чернігівщині 12 вересня на базі ПрАТ «Кремінь». Зазначається, що гібриди належать бренду IFAGRI, характеризуються високим потенціалом врожайності.

Зокрема, гібрид кукурудзи Сілверклауд (ФАО 200) призначений як на зерно, так і на силос. Ранньостиглий, адаптований до різних типів ґрунтів, має швидку енергію початкового росту. Добре переносить низькі температури і має високі показники вологовіддачі.

«Я думаю, що це буде потужний гібрид в цій лінійці серед інших брендів. Гібрид був посіяний із нормами висіву у діапазоні від 65 до 100 тис. насінин/га. Візуально поки що великої різниці у стані посівів чи вигляді качанів не помітно, але точні дані визначатимемо вже після збирання кожної ділянки окремо. Зараз можна побачити, що качани мають від 16 до 18 рядів, у кожному приблизно 36-40 зернин. Тобто прогнози на врожайність досить добрі», — наголосив Володимир Матраєв.

Середньоранній гібрид Сканер (ФАО 250) характеризується невисоким розміщенням качана, доброю вологовіддачею під час дозрівання. Формує качан середнього розміру, відкриває обгортку при достиганні. Характеризується пізнім цвітінням. Має добру стійкість до кореневого та стеблового вилягання.

«Гібрид дуже пластичний, придатний до вирощування на пісках. Минулого року, наприклад, на випробувальних ділянках в Городнянському районі, де ґрунти піщані, зайняв місце у трійці лідерів за врожайністю серед інших гібридів з таким самим ФАО», — підкреслив Володимир Матраєв.

За його словами, минулого року в ПрАТ «Кремінь» також сіяли цей гібрид, як на демо-ділянці, так і в товарних посівах. І він показав на демо урожайність 13 т/га, у виробничих — 11 т/га. Також фахівець додав, що оптимальна густота посіву гібрида Сканер — 70-75 тис./га.

Читайте також: Як зібрати кукурудзу без втрат: ТОП порад