30 вересня 2023, 09:31, ЗЗР

Різноманітні препаративні форми розробляють на новому вітчизняному заводі з виробництва ЗЗР та мікродобрив

Про це йдеться у матеріалі «MADE BY BAYTON: українські мікродобрива та ЗЗР родом з Хмельниччини. Фоторепортаж з відкриття найпотужнішого заводу в Україні» на Latifundist.com.

Зазначається, що потужність цеху виробництва мікродобрив EnerGreen Premium та рідких комплексних добрив EnerGreen — 7 млн л мікродобрив і 15 млн кг рідких комплексних добрив на рік.

Загальна потужність двох ліній цеху виробництва ЗЗР близько 6 тис. л за зміну. Одна лінія — для виробництва на водній основі, друга — на органічній (з використанням олії та розчинників). Тут розміщени й унікальна установка, яка дає змогу виготовляти практично весь портфель відомих препаративних форм засобів захисту рослин.

Окремо на території заводу розміщено Центр досліджень та розробок. У його складі працюють лабораторії з розробки ЗЗР, мікродобрив і РКД, агролабораторія та лабораторія з контролю якості.

«Ми розробляємо та впроваджуємо різноманітні препаративні форми, базуючись на великій кількості комбінацій не лише діючих речовин, а й допоміжних компонентів — ад’ювантів. Саме ад’юванти, яких в наших формуляціях може бути 1-20%, дають нам можливість створювати високоефективні, якісні, стабільні продукти із привабливою сировинною собівартістю», — каже керівниця Центру досліджень та розробок ВAYTON Тетяна Яремчук.

І додає, всі продукти безпечні для навколишнього середовища, оскільки не накопичуються у ґрунтах та рослинах, володіють високим ступенем біорозкладання.

У лабораторії з досліджень та розробок ЗЗР вже розробили та впровадили у виробництво понад 30 продуктів. У лабораторії є всі інструменти та обладнання, які імітують виготовлення продукту на заводі.

Зазначається також, що в лабораторії з виробництва мікродобрив усі продукти розробляються за технологією 100% хелатування катіонів металів. Адже хелатовані форми засвоюються рослиною на 80-90%, а оксидні та сольові — лише на 10%. Крім того, усі продукти серії EnerGreen Premium сумісні між собою. Крім того, завдяки хелатуванню, компоненти продуктів не вступають у взаємодію з фосфатами. Тож спокійно можна додавати фосфатні добрива у бакову суміш, запевняють фахівці заводу.

Читати також: Позакореневе підживлення озимої пшениці: азот і мікроелементи