19 вересня 2023, 10:25, Урожай

У «Волочиськ-Агро» урожайність цукрових буряків очікують 59 т/га

Головний агроном Ігор Ткачук розповів, що наразі середня вага коренеплодів – від 450 г до 1 кг 110 грам, але є і більші. Урожайність цукрових буряків у 2023 році очікують 59т/га.

Густота стандартна – понад 100 тисяч рослин на гектар, подекуди – навіть 110-120 тисяч рослин на гектар. Але, якщо брати в середньому, то виходить 115 тисяч.

«Цього року немає хвороб, тому що, по-перше, у нас вже напрацьована роками схема чотириразового захисту від церкоспорозу, яка працює на відмінно, а, по-друге, погодні умови теж були «за нас»: менша кількість вологи і тепло не сприяють розвитку цієї небезпечної хвороби. Тож жодних неприємних «сюрпризів» не було. Зі шкідниками ми боремося ще до посіву. Використовуємо подвійну схему: інсектицид, який вже знаходиться в драже насіння, захищає від шкідників, що живуть у ґрунті, а для шкідників, котрі «підбираються» ближче до насінини, ми застосовуємо аплікатори, за допомогою яких вносимо препарат Регент® по 5 кг на гектар. Він захищає протягом 60 днів від таких злісних шкідників, що завдають найбільшої шкоди рослинам, як дротяник і личинка травневого жука», — каже головний агроном.

Цьогоріч на полях  «Астарта-Київ» посіяні гібриди, що вирощуються за класичною технологією, а саме: КАРПАТИ, БАЛІ, БУФФЕЛ та МАГІСТР. Крім того, в роботу взято більше 2000 га, де вирощується цукровий буряк за технологією КОНВІЗО® СМАРТ (гібриди ТЕРРАПІН Смарт (нематодотолерантний) та КІПУНДЖІ Смарт).

«Кожні 10 днів ми робимо аналіз рослин. І станом на зараз урожайність становить близько 510-515 ц/га. Тож, думаю, показник буде на рівні минулорічного – в середньому 590 ц/га, а це гарний результат. Збирання ми розпочнемо у звичні терміни – наприкінці вересня, коли буряк вже остаточно підросте і накопичить цукри», — зазначає Ігор Ткачук.

Читати по темі: Все про цукровий буряк — дайджест текстів