4 вересня 2023, 16:54, Техніка

Випробування дискатора SWIFTERDISC по 3 різних фонах — експеримент на Дніпропетровщині

Про це повідомляє пресслужба BEDNAR.

Зазначається, що на першому полі завданням було подрібнити та перемішати з ґрунтом бур’яни. Обробіток відбувався на глибину 8-10 см. Загалом дискатори SWIFTERDISC можуть працювати на глибину від 2 до 14 см. При цьому регулювання глибини відбувається зручно гідравлічно з кабіни трактора.

На другому полі фоном для роботи був скошений минулорічний ріпак з великою кількістю бур’янів та валків. Завдання залишилося тим самим, але з урахуванням складності решток ріпаку. Також постала необхідність подрібнення валків та розрівняти їх з ґрунтом. SWIFTERDISC справився дуже добре, кажуть фахівці. При цьому глибина обробітку була налаштована на 11-12 см.

«Дискова секція лущильників SWIFTERDISC має дві цікаві та ефективні особливості. По-перше, безпосередньо робочі органи — це спеціальні агресивні А-диски з кращим ефектом подрібнення решток. А по-друге, саме кріплення дисків (система TWIN-DISC) забезпечує гарну пропускну здатність матеріалу. Також стійкість дискатора забезпечується його конструкцією, а саме інтегрованою в середину агрегата транспортною віссю і, відповідно, дворядному розміщенню прикочуючих котків», — зазначено у повідомленні.

Третій фон став експериментальним по свіжоскошеному ріпаку прямо за комбайном. Основна робота дискового знаряддя була запланована щонайменше через тиждень, але як експеримент було прийнято рішення спробувати роботу SWIFTERDISC по вологих рослинних рештках. В результаті агрегат гарно себе показав і в цих нестандартних, важких умовах, зазначено у повідомленні.

Читати також: Використання глибокорозпушувача збільшило урожайність соняшнику на 0,5 т/га в господарстві Трайгон Фармінг Харків