4 вересня 2023, 12:10, Посівна

В Агрейн розпочалась посівна озимих: роблять ставку на ранні строки сівби ріпаку

Стартували у харківському кластері із сівби озимого ріпаку, потім перемістилися на Одещину, де застосовуємо технологію strip-till. Одночасно розпочали на Чернігівщині сіяти озиму пшеницю. Нині погодні умови сприяють посівним роботам. Загалом плануємо під урожай 2024 року більше акцент зробити на пшеницю, збільшивши площу на 10,7 тис. га», — вказується в повідомленні.

Як зазначив головний агроном агрогрупи Славко Станішич, загальна площа під сівбу озимого ріпаку цьогоріч буде на рівні минулого року, але зміниться географія посіву. Також цього року практикують ранні строки сівби ріпаку. 

Читати по темі: Сівба озимого ріпаку: фактори, що впливають на майбутній урожай

«Ми й надалі фокусуємося на вирощуванні цієї культури, майже не змінюючи її площу. Зміна тільки регіонів посіву. Якщо раніше сівбу озимого ріпаку здійснювали на Житомирщині і Черкащині, то цьогоріч збільшили площу посіву озимого ріпаку на Одещині і вперше посіялись на Харківщині. Для Одеського регіону, в якому завжди є ризик несприятливих погодних умов влітку через посуху озимі культури є найменш ризикованими і дозволяють розраховувати на високі врожаї. Ми побачили залежність від того, що ранній посів приносить свої позитивні результати. Тому цього року також розпочинаємо сіяти доволі рано там, де це можливо», — каже Славко Станішич.