1 вересня 2023, 13:26, Урожай

На Запоріжжі зібрали 73 тис. тонн ріпаку, завершили жнива ранніх культур

Про це розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОВА Олександр Ясинецький, пише Суспільне.

Нині врожай зібрали з площі 141 тис. га у трьох районах — Пологівський, Василівський та Запорізький район.

«Перша фаза збиральних робіт у 2023 році завершена. На сьогодні аграрії для того, щоб отримати такий врожай задіяли 60 комбайнів для збиральних робіт. Так, зібрано 440 тис. тонн ранньозернових та зернобобових культур. Крім того, ріпаку зібрано на площі 31 тис. га й валовий збір склав 73 тис. тонн», — прокоментував посадовець.

Читайте також: Урожайність ріпаку в більшості агрохолдингів цьогоріч перевищила 4 т/га

Якщо порівнювати з минулим роком, то урожайність всіх цих сільськогосподарських культур приблизно на 2-3 центнери більша, ніж торік, заявив Олександр Ясинецький.

Він додав, що на цьому збиральна компанія не завершується. Адже ще продовжують збирати гречку, просо. Деякі господарства вже розпочинають збирання соняшнику й трохи згодом будуть збирати й кукурудзу.

«Крім того, ведеться підготовка ґрунту до посіву під майбутній врожай 2024 року. Розпочалася посівна озимого ріпаку. Так, на сьогодні вже понад 12 тис. га посіяно», — розповів посадовець.

Щодо зберігання врожаю в ОВА запевнили, що врожай є де зберігати: в області є дев’ять елеваторів для зберігання на 360 тис. тонн, до того ж є на 550 тис. га площ зберігання в самих господарствах.

Читайте також: Сівба озимого ріпаку: фактори, що впливають на майбутній урожай