22 липня 2023, 12:00, Техніка

Новий вітчизняний виробник сільгосптехніки презентував 8,2-метрову жатку для збирання соняшнику

Про це повідомляє Traktorist.ua

За словами директора «НВП «Дніпро Агро» Андрія Хімчика, нова жатка вже пройшла випробування як на підприємстві, так і в полях. Для цього було найнято незалежну державну компанію, яка провела всі потрібні операції. 

Геннадій Гадзовський: В точному землеробстві ми отримуємо зворотній зв'язок від кожної операції
Читати

Жатка Raptor 8.2 має ширину захвату 8,2 м та може агрегатуватись з будь-якими зернозбиральними комбайнами — для цього на запит аграріїв компанія виготовляє потрібне їм навісне обладнання — рамку. Жатка має 23 ряди та здатна працювати на швидкості 8 км/год. Продуктивність агрегата — до 6 га/год. Ширина міжрядь є регульованою та становить 30-35 см.

Raptor 8.2 оснащена 24 транспортерами насіння та важить 2500 кг. Також на жатці встановлено сегментно-пальцевий ріжучий апарат. Привід ножа — планетарний Pro-Drive 85 MVv (на вибір: Schumacher або Rolmetal). Підшипники на Raptor 8.2 стоять французькі — виробництва компанії SNR.

Наразі жатка Raptor 8.2 доступна для придбання та у вищезазначеній комплектації коштує 853 тис. грн.

Андрій Хімчик зауважив, що «НВП «Дніпро Агро» поки що виготовлятиме різного виду жатки — зернові, соняшникові та ріпакові столи, але в майбутньому розглядають й виробництво іншої сільгосптехніки.

Нагадаємо, на Київщині продемонстрували cівалку з гібридною технологією висіву Claydon Hybrid T