2 серпня 2017, 17:00, Україна

На Кіровоградщині відкрито сезон полювання на амброзію та білого метелика

Місячник триватиме з 27 липня по 27 серпня поточного року, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у області.

Про це видано розпорядження голови Кіровоградської ОДА № 361-р від 25 липня 2017 року «Про місячник знищення американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової».

Зазначеним розпорядженням головам райдержадміністрацій належить організувати роботу та вжити невідкладні заходи щодо локалізації та ліквідації вогнищ перелічених вище шкідників.

Нагадаємо, американський білий метелик — карантинний шкідник, який пошкоджує понад 300 видів плодових, декоративних, лісових та інших культур. Особливо сильно уражує шовковицю, клен, горіх, яблуню, грушу, сливу, вишню, черешню, тополю та ін. В умовах нашої країни перше покоління шкідника майже завжди розвивається на шовковицях і кленах, а друге — на горіхах, яблунях та інших рослинах.

Амброзія полинолиста здатна повністю знищити урожай
Читати по темі

Амброзія полинолиста — небезпечний карантинний бур’ян, поширений в Кіровоградській області, який завдає великої шкоди не лише сільському господарству, а й здоров’ю людини. 

Повитиця польова — однорічна рослина-паразит, яка, не маючи ні коренів, ні справжніх листків, кріпиться до рослини-господаря за допомогою спеціальних органів і живиться за її рахунок. Цей злісний бур'ян засмічує посіви багаторічних і однорічних трав, узбіччя доріг, береги річок, а також поля.