14 липня 2023, 12:00, Добрива

БТУ-ЦЕНТР представив інокулянти для бобових під час Дня поля на Київщині

День поля відбувся на базі TVK Seed Agrocompany, а БТУ-ЦЕНТР виступив генеральним партнером.

Учасники детально ознайомились з понад 12 сортами сої та 10 сортами соняшнику, ознайомились з технологіями посіву ріпака, квасолі, сочевиці, гороху та озимини, а також отримали корисну інформацію про ринки збуту.

«Господарство використовує певну лінійку наших препаратів не перший рік. Це, зокрема, інокулянти на горох, квасолю та сою, також використовують фосфор-калій мобілізатор Граундфікс. А цьогоріч застосували мікоризний препарат МікоФренд на посівах соняшника», — зазначив Максим Головатюк, керівник Центрального регіону групи компаній БТУ-ЦЕНТР.

Він також додав, що компанія розробляє інокулянти з різних штамів бактерій під кожну культуру окремо, при цьому виробництво препаратів починається щорічно в лютому, адже термін їх зберігання складає півроку – для максимальної ефективності бактерій.

Читайте також: Досвід вирощування гороху на Київщині: раніше посієш — більше врожаю отримаєш

Серед переваг продукції компанії Максим Головатюк відзначив демократичну цінову політику, постійний агрономічний супровід та логістику. Зокрема, готовність та можливість постачати біопрепарати навіть у нещодавно деокуповані регіони.

За словами керівника Центрального регіону БТУ-ЦЕНТР, агрономи та науковці компанії проводять збір та аналіз даних щодо застосування біопрепаратів, порівнюють з технологіями господарств упродовж декількох років. У середньому прибавка за схемою компанії становить +0,35 т/га.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Нагадаємо, уряд США безоплатно надасть 12 тисяч тонн нітроамофоски українським агровиробникам.