2 серпня 2017, 08:30, Урожай

Жнива на Волині впевнено набирають обертів

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко оглянув як збирають урожай в СГПП «Рать» (Луцький район), повідомляє Департамент АПР Волинської ОДА.

«Перші результати урожайності та намолотів радують та дають підстави цьогоріч знову зібрати понад мільйон тонн зерна. Якість пшениці також приємно вражає — це переважно другий та третій клас, яких не так просто досягти на Волині», — наголосив очільник головного аграрного відомства області.

Загалом по області станом на 31 липня обмолочено ранніх зернових на площі 30 тис. га, що складає 12% від прогнозу. Намолочено понад 120 тис. тонн зерна при середній урожайності 4,1 т/га.

Обмолот озимого ячменю уже завершено. Цю культуру зібрано на площі 4,7 тис. га, загалом намолочено 21,4 тис. тонн, при середній врожайності 4,6 т/га.

На завершальну стадію виходять роботи з обмолоту гороху, який зібрано на площі 5,3 тис. га при середній урожайності 4,0 т/га, наразі намолочено 21 тис. тонн.

Також завершується збирання озимого ріпаку. На даний час озимий ріпак обмолочено на площі 26,2 тис. га (понад 90%), намолочено 89 тис. тонн, при середній урожайності 3,4 т/га.

Оперативними темпами розпочалось збирання озимої пшениці, яку обмолочено на площі 15,6 тис. га, загалом намолочено 72 тис. тонн. Середня урожайність становить 4,6 т/га.

Також «набирає обертів» збирання ярого ячменю, якого обмолочено на площі майже 4 тис. га, намолочено 15 тис. тонн, при середній урожайності 3,9 т/га.

Розпочались роботи із збирання озимого жита. Обмолочено 4,7 тис. га (майже 17%), намолочено 9,4 тис. тонн при середній урожайності 2,0 т/га.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».