27 червня 2023, 10:36, ЗЗР

Цукровий буряк від стає у розвитку порівняно з минулорічним сезоном

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики з посиланням на фітосанітарний звіт Держпродспоживслужби.

Крім того, наразі посіви культури заселяє бурякова листкова попелиця, в крайових смугах полів 2-10% рослин (Волинська, Вінницька, Івано-Франківська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська обл.), за чисельності 5-8 екз. на кожну.

Оптимальна норма азоту для цукрових буряків у цьому сезоні — рекомендації британських аграріїв

Читати

Також зазначається, що зараз відбувається яйцекладка та відродження личинок звичайного бурякового довгоносика (Київська обл.). Також плантаціям буряків шкодять бурякові блішки, мінуючі мухи, щитоноски, гусениці лучного метелика, совок.

Буряковий довгоносик-стеблоїд харчується у посівах Полтавської області за середньої чисельності 0,05 екз. на кв.м, ним пошкоджено 1% рослин у слабкій ступені.

Подекуди в господарствах Вінницької, Івано-Франківської, Тернопільської областей на кормових та столових буряках відбувається розвиток рамуляріозу, церкоспорозу.

Як зазначено у повідомленні, посіви буряків захищають від бурякових листкової попелиці та мінуючих мух (ЕПШ відповідно 10 і 30% заселених рослин і 3-5 личинок на рослину), інших сисних шкідників дозволеними до використання інсектицидами.

Читати також: Підтоплені поля, стрес озимих і ставка на цукрові буряки: перебіг посівної у західних областях