20 червня 2023, 13:21, Добрива

Європейським агровиробниками представили українські мікробні препарати на заході Öko-Feldtage

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Захід відбувся у м. Діцінген, Баден-Вюртемберг (Німеччина). Організатор — провідний у світі Дослідний інститут органічного сільського господарства FiBL.

«Ми багато розповідали про мікробні препарати — у чому принцип їхньої роботи, як відбувається азотфіксація, як проходить фосфор-калій мобілізація. Для нас, як для лідера з виробництва біопрепаратів України, важливо показати європейським фермерам, як корисні мікроорганізми допомагають екологічно вести сільське господарство без застосування хімічних ЗЗР. Можу сказати, що нам вдалося зацікавити відвідувачів розробками українських вчених. Під час таких заходів команда відчуває велике натхнення доводити знов і знов світу, що made in Ukraine – це якісно, інноваційно та як ніколи на часі. На виставці мали можливість поспілкуватись з іншими учасниками, які висловлювали підтримку нашій Батьківщині в цей важкий період боротьби за незалежність», — розповів Владислав Болоховський, генеральний директор групи компаній БТУ-ЦЕНТР.

Зазначається, що цьогорічне місце проведення заходу було зовсім не випадкове, так як Баден-Вюртемберг хоче збільшити частку органічних продуктів до 30-40% до 2030 року, яка на разі становить лише 14,5%. Адже згідно Європейського Зеленого курсу до 2030 року сільське господарство ЄС має амбіцію скоротити внесення хімічних добрив на 20%, хімічних пестицидів на 50% і збільшити площу під органічне виробництво.

Читайте також: Оптимальна норма азоту для цукрових буряків у цьому сезоні — рекомендації британських аграріїв

Своїми технологіями поділилися 330 компаній переважно з німецькомовного регіону. Захід підтримували Міністерством продовольства, сільської місцевості та захисту прав споживачів Баден-Вюртемберга та його державними інститутами, Університетом Гогенхайма та Фондом екології та сільського господарства (SÖL).

Нагадаємо, цієї осені на міжнародній виставці Agritechnica вперше представлять масштабну експозицію сільгосптехніки з України.