19 червня 2023, 13:29, ЗЗР

Ефективність ґрунтових гербіцидів на кукурудзі і соняшнику випробували фахівці

Про це розповів менеджер з розвитку агротехнології LNZ Group Сергій Вовк у ході LNZ Hub 6.0.

У відео він продемонстрував поле кукурудзи, де найбільш поширеними бур'янами є щириця, лобода і мишій. Під час огляду поля культура знаходилася у фазі 4-5 листків.

Для захисту кукурудзи були застосовані препарати бренду DEFENDA — Сора-нет, Айдахо і ДаблТрай. Зокрема, у першій схемі застосовували Сора-нет в нормі 2 л/га і Айдахо, 1,5-1,7 л/га.

«Комбінація діючих речовин цих препаратів використовується для того, щоб побороти як злакові бур'яни, так і дводольні. Оскільки ці препарати однокомпонентні, ми можемо регулювати їх норму в залежно від забур'яненості поля», — розповів Сергій Вовк. 

На ділянці, де гербіциди не вносили, спостерігали наявність лободи, свиріпи, мишію і пласкухи. Втім, зі слів Сергія Вовка, цьогоріч кількість бур'янів стримує пересушеність верхнього шару ґрунту. Але за вологої погоди зберігається ризик їх появи.

На ділянці із соняшником система захисту теж передбачала застосування препаратів Сора-нет і Айдахо, але в нормі 1,5 л/га. Культура знаходилася у фазі 2 пари справжніх листків. В результаті обробки посіву злакові і дводольні бур'яни були відсутні. 

Читайте також: Нові краш тести, рістрегуляція соняшнику, листкове підживлення кукурудзи на LNZ Hub 6.0