25 травня 2023, 09:00, Насіння

Придніпровський кластер «Кернел» припинив співпрацю з насіннєвою компанією Lidea, яка не вийшла з російського ринку

Про це розповів директор підприємства компанії «Кернел» Михайло Петров у матеріалі: «Починати потрібно з себе. Михайло Петров про те, з якими виробниками техніки і насіння відмовився працювати через їх бізнес в росії» на Latifundist.com.

«На жаль, ми більше не співпрацюємо з французькою компанією Lidea. Вирішальним тригером для мене стало привітання її російського офісу з «днем защитника отечества». Компанія могла ж це і не робити! Промовчати, як це робить більшість «хароших русских». Але ні, вона вітає російських вбивць з «днем защитника отечества» і продовжує розширювати свою долю на російському ринку за рахунок виходу звідти більш свідомих компаній. Навіть урочисто заклала першу цеглу у будівництво нового заводу 24 лютого, коли в Україну полетіли перші ракети. Це означає, що вона просто хоче заробити», — пояснив він.

Від проєкту з «Кернел» компанія Lideа щорічно отримувала дохід приблизно $1 млн. У «Кернел» вирощували насіння Lideа на товарних ділянках, яке потім доробляли на заводі компанії у Черкаській області.

Михайло Петров додав, що розрив партнерських стосунків з компанією — суттєва втрата для Lideа і невелика для «Кернел».

«Я впевнений, що інша свідома компанія швидко займе цю нішу. Мені здається, що в питанні розриву стосунків з компаніями, які не вийшли з росії, потрібно починати зміни в першу чергу з себе. Інакше ти просто не маєш ніякого морального права вимагати це робити від інших. Якщо вони не хочуть працювати в Україні, то можуть продати свої заводи. Покупці знайдуться. Наразі одне з завдань патріота: якщо він не захищає країну в ЗСУ, то повинен зробити так, щоб співпрацювати з компаніями, які не вийшли з рф, було гидко», — аргументував він.

Зі слів Михайла Петрова, деякі з постачальників компанії більш рішучі та швидко припинили платити податки у казну оккупанта, але багато і таких, що чекають поштовху, аргументуючи бізнес в росіі якоюсь гуманітарною метою. Тому питання подальшої співпраці з ними — це питання розмови з їх керівництвом, а саме їх позиції і планів щодо роботи на ринку рф.

Читайте також: АгроЕкспедиція Посівна 2023 на Півночі: технології вирощування ярих та озимих культур на Чернігівщині і Київщині