31 липня 2017, 13:00, Україна

Стан посівів кукурудзи в Україні загалом задовільний

Про це повідомляє GrainTrade.

У цей період опади були практично відсутні. Нестача вологи відчувається у шарі ґрунту глибиною 0,5 м. А саме там розташована коренева система кукурудзи.

Також на процеси розвитку і росту рослин вплинули значні коливання температури. У вказаний період денна температура знизилася до 2325°С, а нічна до 912°С. Оскільки кукурудза теплолюбива культура, через такі температурні умови затримка фенологічних фаз її розвитку сягнула 67 днів. Зараз ранньостиглі гібриди перебувають у початковій фазі цвітіння, а середньостиглі в фазі викиду волоті.

Висота рослин перебуває в межах від 116 до 275 см, залежно від технологій вирощування. Істотного випадіння рослин кукурудзи протягом вегетації не спостерігалося. Гущина становить приблизно 7679 тис. шт./га.

За даними вимірювань, на найкращих посівах з інтенсивною технологією вирощування вихід вегетативної маси сягає 69,1 т/га, при цьому листостеблева маса рослин містить 1314% сухої речовини.

Спостерігається незначне проростання бур’янів, приблизна гущина яких 310 шт./м2. Але вони істотно не впливають на зростання та розвиток самої кукурудзи.