20 березня 2023, 15:22, Добрива

Нові мікродобрива на кукурудзу та соняшник представлено на ринку України

Про це розповіли фахівці компанії «Агрінос Україна», у матеріалі «Юрій Джура: Ми пропонуємо добрива, які відповідають очікуванням фермерів» на SuperAgronom.com.

Як зазначив Дмитро Породзинський, керівник наукового відділу компанії, цьогорічні новинки — це лінійка продуктів від сестринської для «Агрінос Україна» компанії з Коста Ріки AMVAC GREENPLANTS.

«Для широкого кола виробників кукурудзи буде цікавим Цинк-азот — концентроване цинкове добриво із високим ступенем засвоєння цинку. Хочу зазначити, що це саме нітратний цинк, який широко відомий на міжнародному ринку, але для України є новинкою. А виробникам соняшнику та цукрового буряку має сподобатися Грінплантс К на основі цитрату калію. Ця основа вважається однією із кращих в світі з точки зору ефективності засвоєння калію», — наголосив Дмитро Породзинський.

За його словами, згалом під брендом Грінплантс виготовляють специфічні мікродобрива, оскільки речовини, які використовуються для їх виробництва більше притаманні медичній галузі. Тобто це сировина з дуже високим ступенем чистоти, що дає змогу робити більш гнучкі рекомендації щодо норми застосування — завдяки високому ступеню засвоєння цих речовин рослинами.

Читати також: Знизити норми азотних добрив без шкоди для культури: які варіанти?