16 березня 2023, 15:00, Україна

В Україні запрацює благодійний проєкт FARMERHOOD для підтримки фермерів

Про запуск проєкту повідомила співзасновниця проєкту FARMERHOOD Катерина Конащук під час Фермерського зльоту «КООПЕРАЦІЯ НА 360°», пише Kurkul.com.

«Отримати допомогу можуть фермери, які мають земельний банк від 20 до 500 га для рослинництва або від 20 до 200 га для овочівництва. Місцерозташування їх земельних ділянок — деокупована територія та 50 кілометрова зона, прилегла до зони бойових дій (згідно з даними мапи). Це майже всі райони Київської, Сумської, Чернігівської, Харківської, Миколаївської, Запорізької, Херсонської області. Також це можуть бути території, які наразі знаходяться під окупацією, але з часом ми віримо, що вони будуть звільнені та зможуть отримати допомогу», — пояснила Катерина Конащук.

Вона додала, що для отримання підтримки господарство не повинно мати відкритих проваджень, прострочених аграрних розписок, не бути у реєстрах боржників платників податків. А самі фермери мають бути зареєстровані на території України до початку війни (24.02.2022) та не мати зв'язків з країною-агресором. 

«Допомога буде надаватись у вигляді товарно-матеріальних цінностей за вибором заявника (не більше 3 категорій). Загальна сума буде пропорційна площі офіційно зареєстрованих земельних ділянок заявника і вираховується як: $50 на 1 га для рослинництва або $150 на 1 га для овочівництва(за основним кодом КВЕД). Загалом буде п’ять категорій допомоги: насіння та ЗЗР, агроконсультації, паливні талони, будівельні матеріали, а також грошова допомога. Ми вже маємо партнерів, які забезпечують надання цих матеріальних цінностей», — розповіла співзасновниця проєкту FARMERHOOD.

Читайте також: Юрій Джура: Ми пропонуємо добрива, які відповідають очікуванням фермерів

За словами Катерини Конащук, сам процес реєстрації досить простий: на електронній платформі аграрій заповнює анкету, після цього до нього телефонує оператор для уточнення даних, зафіксовує заявку, а вже після її перевірки, розпочнеться збір коштів.

«Збір коштів буде запускатися у США з квітня місяця. Донори зможуть бачити вже перевірені заявки від українських фермерів, почитати їх історії, подивитись фото та підтримати донатами. Мотивація допомоги слабшому не тільки закладена в культурі американців, а й активно підтримується з боку держави. В США той хто частину грошей виділяє на благодійність, отримає спрощене або пільгове оподаткування — від 30 до 50% їхньої благодійної допомоги повернеться до них у вигляді податкових пільг», — зазначила Катерина Конащук.

Допомога наразі нікому зайвою не буде! Подавайте заявки та покажіть реальні історії  незламності українських фермерів!