25 липня 2017, 14:15, Урожай

На Тернопільщині вирощування гороху набирає неабиякої популярності

У сільгосппідприємствах та фермерських господарствах області масово приступили до збирання гороху, якого  цьогоріч посіяно 18 тис. га. Найбільші земельні масиви під зернобобовими розташовані у господарствах Зборівського, Борщівського, Тернопільського і Чортківського районів, повідомляє tenews.org.ua.

Середні показник урожайності гороху по області наразі складає 3,3—3,5 т/га. Хоча у багатьох господарствах цей показник сягає 4,2—4,5 т/га.

За словами Марії Дерманської, головного спеціаліста Департаменту АПР Тернопільської ОДА, цьогоріч під посівами гороху знаходиться понад 18 тис. га, що значно більше ніж у минулому році. 

«На провідні ролі крім зернових, в багатьох господарствах прописався саме горох. Він третій після ячменю і ріпаку в збиральному жнивному конвеєрі області. Горох має попит як на внутрішньому, так на зовнішніх ринках», — наголосила Марія Дерманська.

Нагадаємо, посіви гороху збільшуються в усіх формах власності господарювання системи виробництва продовольства і продуктів харчування країни. У 2016 році при прогнозі 182 тис. га українські аграрії посіяли 239 тис. га, що на 33% більше ніж передбачалося.