16 грудня 2022, 12:00, Україна

Ціни на продовольчу пшеницю в Україні відновили зростання

Про це повідомляє АПК-Інформ.

В агенції пояснюють це недостатньою кількістю пропозиції на тлі стримування продажу аграріями і високою конкуренцією за якісну зернову між покупцями, що й надавало підтримку цінам.

«При цьому більш стрімке зростання цін стримувалося зниженням темпів експорту вказаної культури через деяке послаблення попиту європейських імпортерів та скорочення обсягів поставок зерна морем через проблеми з енергопостачанням портової інфраструктури. До того ж збільшення витрат на переробку пшениці через часті перебої з електроенергією та необхідність використання генераторів для живлення виробництва обмежували можливість переробників підвищувати закупівельні ціни на сировину», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порівняно з показниками кінця попереднього тижня більшість переробників підвищили закупівельні ціни на пшеницю 2 і 3 класу на 100-200 грн/т і станом на 15 грудня переважно фіксують їх у діапазонах 6000-7500 грн/т і 5900-7300 грн/т СРТ відповідно. При цьому більш активно зростали мінімальні ціни попиту.

Нагадаємо, аграріїв запрошують на безкоштовний семінар, присвячений питанням точного землеробства.