14 грудня 2022, 12:00, Україна

Україна зможе подолати дефіцит природного газу шляхом виробництва біогазу

Про це розповів Олексій Корчміт, голова Української асоціації Енергосервісних компаній на ІІІ Міжнародній конференції «Національний виклик: деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості?».

Він наголосив на виробництві біогазу із посліду та побічного продукту дигестату, який сприяє підвищенню родючості ґрунту.

«‎Тут знов-таки поєднуються питання економіки, бізнесу, а також декарбонізаціі. Але простими гаслами справу не зрушиш. Коли це буде вигідно, то бізнес сам переходитиме від швидких прибутків до далекоглядних. Потрібне сприяння для переходу до циркулярної економіки на державному рівні», — розповів ‎Олексій Корчміт.

Варто зазначити, що в Україні легалізували добрива з відходів біогазових установок, зокрема, нещодавно Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4558 “Про поводження з пестицидами і агрохімікатами”.

Читайте також: Хвороби насіння сої: на що звертати увагу та як запобігти?

Він зауважив, що за 30 років обсяги внесення органічних добрив зменшилися у 22 рази, що позначилось на родючості ґрунту.

Нагадаємо, перспективу виробництва біогазу як напряму диверсифікації бізнесу нещодавно обґрунтував генеральний директор компанії «Галс Агро» Сергій Кравчук.