10 листопада 2022, 13:26, Україна

Аграрії Одещини отримали 726 поліетиленових рукавів для зберігання зерна

Про це 8 листопада повідомили в Одеській ОВА на сторінці у facebook.

Директор Департаменту агрополітики Одеської ОВА Алла Стоянова зазначила, що в Мінагрополітики підтримали ініціативу Департаменту та оперативно розглянули 101 заявку від агропідприємств з Одещини.

«Відзначу, що в умовах дефіциту елеваторних потужностей та високої вартості будівництва альтернативних конструкцій для зберігання — упаковка зерна в рукави є найвигіднішою альтернативою. Технологія зберігання в пластикових рукавах може використовуватися, як для зберігання сухого, так і вологого зерна. Це дозволить нашим фермерам суттєво знизити собівартість зберігання цьогорічного врожаю», — говорить Алла Стоянова.

Рукави надала Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation для розв'язання проблеми дефіциту зерносховищ в Україні, викликану військовою агресією росії.

В Департаменті відмітили, що у 2022 році аграрії Одеської області зібрали 2,5 млн т ранніх зернових та зернобобових культур, з яких озимої пшениці, головної хлібної культури — 1,63 млн т. На разі триває збирання соняшнику та кукурудзи.

Нагадаємо, в Мінагрополітики зазначили, що Україна забезпечена рукавами для зберігання врожаю.