19 липня 2017, 08:30, Урожай

Погодні умови в окремих областях України спричинили затримку у розвитку кукурудзи

Погодні умови в кінці першої, початку другої декади липня в західних областях України супроводжувалися надмірною кількістю опадів та зниженням температури повітря, що в свою чергу вплинуло на ростові процеси на посівах кукурудзи, повідомляє ukragroconsult.com.

У Дніпропетровській області у рослин кукурудзи різних груп стиглості раннього і оптимального строку сівби триває генеративних період розвитку (цвітіння волоті і поява рилець). Рослини пізнього посіву знаходяться в стадії викидання волоті і мають висоту, в середньому, 182—208 см.

Експерти повідомляють, що у Київській області кукурудза знаходиться переважно в задовільному стані, висота рослин 93—210 см. Контрастність температурного режиму на тлі недостатньої кількості опадів негативно впливає на розвиток цієї культури. Зниження середньодобової температури в кінці першої декади липня зумовило затримку ростових процесів.

У порівнянні з середніми багаторічними значеннями відбувається певне відставання в датах настання відповідних фаз росту і розвитку, в середньому до 6 діб..