5 листопада 2022, 12:32, Світ

Якість врожаю американської кукурудзи під загрозою — в окремих пробах знаходять вомітоксин

Про це повідомляє Reuters.

Корми, виготовлені з зерна, забрудненого концентрованими рівнями рослинного токсину, можуть заразити худобу та призвести до низького набору ваги, особливо серед свиней, а покупці зерна можуть відмовитися від вантажу або оштрафувати фермерів за поставки, які містять його.

Токсин створює проблему і для виробників етанолу, які продають побічний продукт, який називається дистиляторним сухим зерном (DDGS) для годування тварин. У процесі виробництва етанолу вомітоксин стає більш концентрованим у DDGS, сказав рофесор і епідеміолог з відділу патології рослин Університету штату Огайо Пірс Андерсон Пол.

Випробування гібридів у Полі Знань — 5 цікавих експериментів із соняшником і кукурудзою
Читати

Зазначається, що ця ситуація є додатковим ударом по світовим поставкам зерна, які впали до найнижчого рівня за десятиліття через вторгнення росії до України, яка є виробником зерна пшениці і кукурудзи. Також вдарила по врожаю США та Європи посуха.

Відповідно до щотижневого звіту Міністерства сільського господарства США, в Огайо виникають перші ознаки токсину. Покупці зерна у східній Індіані також починають більш суворо перевіряти поставки кукурудзи на наявність токсинів, за словами фермерів та джерел з елеваторів.

Нагадаємо, аграрії фіксують дещо гіршу якість насіння соняшнику порівняно з торішніми показниками.