2 листопада 2022, 17:40, ЗЗР

Систіва® проти сажкових хвороб? Чи є ефективність? — прокоментували фахівці

Від наших читачів ми отримали питання, чому в матеріалі згадується продукт, який містить флуксапіроксад, але раніше не позиціонувався компанією-виробником для боротьби із названими у відео хворобами. Йдеться, зокрема, про сажкові хвороби, саме для контролю яких науковець випробував різні протруйники, у тому числі і Систіва®.

Щоб розібратися у деталях, ми зв’язалися з виробником препарату Систіва® компанією BASF. Фахівці компанії наголосили, що препарат, в першу чергу, призначений для контролю листкових плямистостей.

«Систіва® не є звичайним протруйником, а фунгіцидом, що наноситься на насіння та, насамперед, призначений для контролю листкових плямистостей від появи сходів до початку трубкування зернових, а також для посилення дії стандартних протруйників на кореневі та прикореневі гнилі», — прокоментували в BASF.

Для контролю сажок фунгіцид Систіва® необхідно застосовувати із протруйником-партнером, що містить азол. 

Із хворобами озимих боротися треба вже з осені

Читати

На запитання про фітотоксичність абсолютно всіх протруйників, про яку наголосив Сергій Авраменко у своєму відео, в компанії відповіли, що дійсно, багато продуктів на ринку, особливо тих, що містять триазоли, таку дію мають, уповільнюючи темп проростання культур. Натомість, препарати для нанесення на насіння, що містять у своєму складі флуксапіроксад, у рекомендованих нормах, підвищують польову схожість і енергію проростання насіння.

У свою чергу, щоб правильно обрати протруйник, спеціалісти компанії рекомендують:

  • провести аналіз насіння перед сівбою;
  • приділити увагу самому процесу протруєння;
  • використовувати тільки оригінальні продукти.

Для отримання персональної рекомендації щодо конкретної ситуації запрошують звертатися до офіційних представників компанії.