12 жовтня 2022, 11:38, Насіння

На ринку України з'являться три гібриди соняшнику стійкі до несправжньої борошнистої роси

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Загалом у портфоліо департаменту вже 8 гібридів соняшнику. Зі слів виробника, новинки відзначаються високим потенціалом урожайності, високим вмістом олії, відмінною стійкістю до хвороб і посухи. Крім того, серед особливостей нових гібридів:

  • Стабільна продуктивність за екстенсивних зовнішніх умов 
  • Пластичність до ґрунтово-кліматичних умов вирощування 
  • потужної толерантності до комплексу хвороб з високим вмістом олії

ЕС АВЕРОН СУ — перший гібрид в насіннєвому портфоліо BASF під технологію вирощування Експрес®. Гібрид із широким пакетом толерантності до хвороб та стійкості до вовчка A–G належить до середньостиглої групи та має високі адаптивні властивості до різних кліматичних та ґрунтових умов. Водночас найбільш підходящими регіонами для його вирощування вважаються степова та центрально-східна лісостепова зони України. Польова практика у 2021 році показала, що середня врожайність там складає до 37-38 ц/га.

Читайте також: Позакореневе підживлення: чи можна зекономити на основному удобренні?

ЕС ЯСМІНІС КЛП та АКОРДІС КЛП є високопродуктивними гібридами соняшнику під технологію вирощування Clearfield® Plus, стійкі до вовчка рас A–F та до найбільш агресивних рас несправжньої борошнистої роси. Крім потужної толерантності до комплексу хвороб, цим різновидам соняшнику характерний високий вміст олії. Гібриди придатні до культивації в різних природно-кліматичних зонах України. ЕС ЯСМІНІС КЛП підійде для вирощування в суворо та помірно посушливих зонах, зокрема, в Степу. А найбільш придатною зоною для вирощування АКОРДІС КЛП стануть помірно посушливі регіони, такі як центральний східний північний Степ і Лісостеп. 

«Ми віримо, що інноваційними досягненнями у селекції гібридів вдасться забезпечити зростання обсягу валового збору в господарстві та підвищити конкурентоспроможність української продукції як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках», — каже Олександр Яцик, керівник відділу насіння BASF Agricultural Solutions.

Нагадаємо, українські аграрії зможуть взяти участь у безкоштовних тренінгах з точного землеробства.