30 вересня 2022, 15:24, Україна

Комплексні пропозиції від Ощадбанку допоможуть розвивати агробізнес

Про це йдеться у матеріалі «Ощадбанк надає агровиробникам кошти, доки ті чекають грошей від покупців» на Kurkul.com.

Юлія Жуланова, заступниця директора департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку, навела кілька прикладів комплексної пропозиції від Ощадбанку для максимального задоволення потреб та розвитку бізнесу.

Зокрема, вона зазначила, що клієнт може отримати одночасно:

  • грант на розширення садівництва (максимально можлива сума становить 7 млн грн);
  • грант на переробку, наприклад, лінію для переробки фруктів на сік (максимально можлива сума становить 8 млн грн);
  • кредит грантоотримувача з переробки на придбання обладнання в сумі до 16 млн грн строком 60 місяців на пільгових умовах із компенсацією процентної ставки практично до 0% в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» (забезпеченням за таким кредитом може виступити обладнання, що купується, та обладнання, що було придбане за рахунок грантових коштів).

Кредитування аграріїв від Ощадбанку в умовах воєнного стану

Читати

Також Ощадбанк пропонує кредити на поповнення обігових коштів для закупівлі сировини та витратних матеріалів з виробництва соку до 36 місяців також на пільгових умовах із компенсацією процентної ставки практично до 0%. Кредит на поповнення обігових коштів може бути наданий в поєднанні з програмою Експортно-кредитного агентства.

Юлія Жуланова навела ще інший приклад.

«Клієнт – сільськогосподарський товаровиробник вирощує соняшник та реалізовує насіння. За допомогою комплексної пропозиції від Ощадбанку він має можливість збільшити доходи шляхом отримання гранту на переробку (максимально можлива сума 8 млн грн) на купівлю лінії для віджиму олії та розливу в пляшки зі збільшенням суми на придбання лінії переробки за рахунок фінансування на пільгових умовах із компенсацією процентної ставки практично до 0%. Забезпеченням за таким кредитом може виступити майно, що придбається за рахунок гранту на переробку, та обладнання, придбане в рамках кредитування за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», — розповіла вона.

Читати також: Кошти на розвиток агробізнесу за 4 грантовими програмами можна отримати в Ощадбанку