29 вересня 2022, 13:45, Урожай

В Agricom Group завершили збирання вівса та пшениці

Зазначається, що площа посівів вівса в нинішньому році становила 1200 га і зменшилась порівняно з минулим роком, оскільки в Чернігівському кластері не вдалось посіяти жодного гектара культури — через перебування території, де розташовані поля, в окупації. Середня врожайність по вівсу залишилась на рівні показників попереднього періоду.

За словами Євгена Горло, директора департаменту виробництва та розвитку Agricom Group, наступного року агрохолдинг планує збільшити площі посівів вівса до 2500 га.

Щодо ярої пшениці, то ця культура в структурі посіву була новою і засіяна на площі 170 га.

Читати також: Сезон з кількома змінними: робота агромаркетів під час війни

Зазначається, що з початком військових дій в Україні територія Чернігівщини, на якій розміщений земельний кластер Agricom Group, опинилась в окупації. Після звільнення близько 20% полів Чернігівського кластера було складно використовувати за призначенням через небезпеку замінування та великої кількості неактивованих снарядів. Також постраждала техніка та склади, які ворог планомірно обстрілював. Проте завдяки старанням співробітників та допомозі саперів у розмінуванні, посівну на Чернігівщині вдалось провести.