19 вересня 2022, 12:15, Добрива

У сезоні-2022 серед мікродобрив найбільшим попитом користувались монопрепарати, — експерт

Як зазначив у коментарі Сергій Полянчиков, директор з розвитку НВК «КВАДРАТ», яка є виробником спеціальних добрив (стартових, позакореневих і біостимуляторів), до війни в компанії очікували зростання продажів десь на 30%, по факту ж мають показники, близькі до минулорічних. У довоєнних мірках це було б негативним результатом, але в реаліях сьогодення це зовсім не погано. 

«Загалом, там де було можливо працювати — замовники використовували наші продукти згідно з попередніми планами. Однак багато господарств опинились в зоні бойових дій або в окупації. Згодом після деокупації, деякі господарства на Сумщині й Чернігівщині, відновили замовлення», — розповів Сергій Полянчиков.

Попит на спеціальні добрива під час війни, з його слів, коливався залежно від наявності коштів у господарств. Деякі збільшували закупівлі ще по старих цінах, деякі — відмовлялися. 

Важливість макро- та мікроелементів для розвитку рослин

Читати

Крім того, в компанії відмітили цікаву тенденцію щодо мікродобрив у сезоні 2022. Найбільшим попитом користувалися монопрепарати. Тобто, рослини підгодовували, але не балували, віддавали перевагу точковому внесенню тих мікроелементів, яких бракувало.

Задовольнити попит в новому сезоні через війну буде проблематично. Сергій Полянчиков відмітив дефіцит багатьох позицій сировини для виробництва мікроелементів та хелатуючих агентів. 

Читати також: Олександр Аракелян: Війна зламала всі стратегії — рішення, що сіяти, приймаємо оперативно по ситуації