19 вересня 2022, 09:05, Урожай

Попри воєнні дії на Харківщині завершили жнива ранніх зернових, розпочали збирати гречку і просо

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Зазначається, що наразі у Харківській області завершили збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Місцевим аграріям вдалося виростити і зібрати 1 млн 218 тис. т зерна нового врожаю. Середня врожайність становить 3,7 т/га.

«Цього року жнива ранніх зернових проходили на площі 329 тис. га. Аграрії працювали у Богодухівському, Красноградському, Лозівському та частині Харківського і Чугуївського районів області», — зазначив Олег Синєгубов, начальник ХОВА.

За його словами, зібрано:

  • пшениці — 978 тис. тонн,
  • ячменю — 200 тис. тонн,
  • вівса — 6 тис. тонн,
  • жита — 2 тис. тонн.,
  • гороху — 23 тис. тонн.

Зазначається, що найбільший обсяг врожаю зібрали господарства Лозівського району, де намолотили понад 260 тисяч тонн. А найкращий показник середньої врожайності отримали цьогоріч у Богодухівському районі — 4,3 т/га.

Читати: Технологія вирощування проса

«Зараз тривають жнива-2022 пізніх зернових — гречки та проса, а також технічних культур — соняшника і сої. Вже сіємо озимі зернові під урожай-2023», — відмітив начальник ОВА.

За його словами, гречку зібрано на 64% площ із середньою урожайністю 1,5 т/га, намолочено 3 тис. тонн. Просо зібрали з 20% площ із середньою врожайністю 3,2 т/га, намолочено 3 тис. тонн. Крім того, завершено збирання озимого ріпаку, намолочено 24 тис. тонн з середньою врожайністю 2,4 т/га.

Читати також: Олександр Аракелян: Війна зламала всі стратегії — рішення, що сіяти, приймаємо оперативно по ситуації