14 липня 2017, 09:30, Урожай

Прикарпаття — один з лідерів по показнику урожайності в Україні

У цьому році по всіх категоріях господарств до збирання підлягає 145,2 тис. га зернових та зернобобових культур, повідомляє Департамент АПР Івано-Франківської області

На початку місяця в області розпочато жнива. Станом на 13 липня по всіх категоріях господарств озимого ячменю обмолочено на площі 2,3 тис. га при середній врожайності 57,4 ц/га. 

Наразі валовий збір зерна складає 13,4 тис. тонн. Окремі господарства Снятинського, Коломийського, Рогатинського  районів  обмолочують озимий ячмінь при середній врожайності 60 ц/га, а в деяких сягає навіть 64 ц/га. Крім того, зібрані перші гектари гороху при середній врожайності 47,0 ц/га на площі 0,1 тис. га.

Зернозбиральна і зерноочисна техніка підготовлена до жнив. Враховуючи наявність у сільгосппідприємствах високопродуктивних зернозбиральних комбайнів та агрокліматичні умови, прогнозується провести основні жнива за 15-20 робочих днів.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».