1 серпня 2022, 10:35, Урожай

Урожай пшениці очікується на рівні 18-20 млн т, що уп’ятеро більше від потреби, — Висоцький

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики з посиланням на слова Тараса Висоцького, першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України.

Так, урожай-2022 пшениці очікується на рівні 18-20 млн тонн, що уп’ятеро більше від потреби. Внутрішнє споживання для харчових цілей становить до 4 млн тонн на рік, плюс на сьогодні ще є в запасах якісна пшениця з минулого року.

Також Тарас Висоцький підкреслив, що цього року було посіяно значно більше гречки, ніж у попередні роки. Тож ми зможемо повністю задовольнити внутрішній ринок — ціна вирівняється. Аналогічна ситуація з житом, вівсом та іншими культурами.

«Із точки зору внутрішньої продовольчої безпеки навіть зменшених посівних площ більш ніж достатньо для забезпечення українців якісними харчами. Із точки зору посівних площ і якості посівів ми не очікуємо дефіциту. За основними групами зернових виробництво буде в рази більше, ніж споживання. Тому значна частина продовольства завдяки розблокуванню чорноморських портів зможе бути експортована», — зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

Читати також: Чому без озимої пшениці у сезоні 2022-23 не обійтися? Аргументи фахівця