22 липня 2022, 14:13, Урожай

Контінентал завершив збирання озимого ячменю з середньою врожайністю 6,37 т/га

Про це під час прес-туру повідомив для журналістів Віталій Ставнічук, директор з виробництва компанії.

«Під озимі ми відвели в нинішньому сезоні майже 90 тис. га. У збиральному процесі задіяна велика кількість людей та техніки. Зокрема — близько 120 комбайнерів та близько 500 автомобілів для перевезення врожаю. На сьогодні ми закінчили збирання озимого ячменю й дуже задоволені результатами. А саме 6,37 т/га, що значно вище запланованого бюджету. В таких складних  умовах, яких проходив сезон-2022, в тому числі погодних, — це дуже добрий результат», — підкреслив пан Віталій. 

За його словами, в компанії продовжуються жнива озимої пшениці та озимого  ріпаку. Наразі пшеницю зібрали 15% площ, ріпак — з 35% площ.

«Щоб перейти вже до завершального етапу — збирання,  потрібно було дуже багато вкласти сил і праці. Умови були дуже складними. Але нам допомогло те, що  в нашій практиці є завчасне планування, завчасне  забезпечення ТМЦ. Ми до весни ми були готові заздалегідь. Завчасно забезпечили себе пальним, добривами, ЗЗР,  завчасно відремонтували техніку.  Тож свою виробничу програму виконали повністю», — зауважив директор з виробництва.

Крім озимих, у структурі посівів компанії також — соняшник, кукурудза і соя. Як зазначив Віталій Ставнічук, цьогоріч додали ще важливі для країни в нинішніх умовах  продовольчі культури.

«Зокрем, цьогоріч посіяли гречку, яка раніше не входила до сівозміни. А також цукровий буряк, який декілька років ми вже не вирощували, але пішли на те щоб його посіяти, щоб Україна була із цукром. Загалом же наша операційна діяльність відбувається за планом, згідно з виробничою програмою. Ми впевнені у тому, що Україна буде із хлібом і буде з перемогою», — підсумував Віталій Ставнічук.

Меланія Несмачна, Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Чому без озимої пшениці у сезоні 2022-23 не обійтися? Аргументи фахівця