3 липня 2022, 18:47, Урожай

Місцями спостерігаються ознаки нестачі вологи у ґрунті та прояви ґрунтової посухи, — агрометеорологи

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що у першій п’ятиденці декади відмічалася прохолодна, а у другій — спекотна погода. Лише протягом останніх двох днів майже на всій території країни пройшли дощі у вигляді злив з грозами, шквалами, місцями з градом.

Погодні умови та їх вплив на захист рослин. Досвід і поради аграріїв

Читати

Середня температура повітря становила 18,2- 25,0 °С на 1,0-7,8 °С вище за норму. Максимальна температура повітря підвищувалась до 30-33 °С (на поверхні ґрунту місцями до 62 °С), а мінімальна знижувалась до 9,5-14,0 °С. Середня відносна вологість повітря становила 60%, мінімальна — 35%.

Опади різної кількості та інтенсивності спостерігалися у північних, південних, східних та центральних областях. Незважаючи на те, що в основному дощі пройшли у вигляді короткочасних злив, їх кількість становила від 4 до 24 мм.

Агрометеорологічні умови були переважно сприятливими для росту та розвитку сільськогосподарських культур, але місцями спостерігаються ознаки нестачі вологи у ґрунті та прояви ґрунтової посухи (пересихання поверхневого шару ґрунту, підсихання нижніх листків рослин).