23 червня 2022, 09:00, ЗЗР

Названо засіб для захисту соняшника і сої від хвороб спричинених дейтероміцетами

Про це повідомили фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK.

«Фунгіцидний захист соняшника та сої — надзвичайно важливий елемент успішної технології вирощування цих культур: він розпочинається із протруювання посівного матеріалу і повинен бути невід’ємною складовою захисту в період вегетації цих культур, — зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. — Тому наразі, коли фунгіцидна дія протруйників вже закінчилася, саме час перейти до наступних кроків і провести необхідні обробки»

Для надійного контролю пероноспорозу в посівах соняшника, сої та овочевих культур (фітофтороз) Олександр рекомендує обрати комбінований фунгіцид профілактичної та лікувальної дії Захист (цимоксаніл, 250 г/кг + металаксил, 100 г/кг).

«Цимоксаніл у його складі забезпечує лікувальну та антиспоруляційну дію, зупиняє процес обміну речовин гриба, сповільнює та припиняє життєві процеси, що проходять у клітинах. Проникаючи через листя та перерозподіляючись у тканинах рослин, він знищує патоген, що почав розвиватись, навіть через 1-2 дні після зараження. Металаксил володіє потужною системною дією з лікувальними та викорінюючими властивостями. Він порушує у патогенів синтез нуклеїнових кислот та інгібує РНК-полімеразу», — пояснює фахівець.

Фунгіцид високоефективно захищає посіви соняшника, сої та овочеву групу від збудників несправжніх грибів. Він здатен пригнічувати постінфекційні стадії розвитку грибів та забезпечує тривалу захисну дію і захист навіть необроблених частин рослин і нового приросту. 

Оптимальним періодом застосування фунгіциду є профілактичні або ж на початкових стадіях розвитку хвороби обробки до прояву візуальних симптомів, максимум — за появи перших характерних візуальних ознак.

Нагадаємо, оприлюднено звіт щодо поширення шкідників і хвороб у посівах ярих культур.