14 червня 2022, 14:35, Техніка

Робот-висівач та прополювач на сонячній батареї продемонстрував свої можливості

Про це повідомляє Farmers Weekly.

Зазначається, що використовуючи надточний GPS для запису місця розміщення кожної насінини, машина може також здійснювати механічне прополювання бур’янів та ще й без використання пального.

Як зауважують розробники, на відміну від інших роботизованих машин, FarmDroid не потребує камер високої чіткості та складних комп’ютерів для боротьби з бур’янами.

Інноваційні онлайн-інструменти для агронома

Читати

З вагою близько 950 кг, агроробот оснащений системою міжрядної прополки і здатний працювати в межах 6 мм від кожного проростка культурної рослини між рядками та 20 мм у рядку. Для того, щоб переналаштувати робота з сівби на боротьбу з бур’янами, потрібно просто дооснастити спеціальним ножем для прополювання.

Виробники органічної продукції у Великій Британії та Європі, які використовують цього робота, стверджують, що врожайність, наприклад, буряків збільшилась на 40-60% порівняно з посівами, де використовується для таких робіт трактор.

Це пов’язано з поєднанням точного розміщення насіння та міжрядної боротьби з бур’янами, що призводить до більш рівномірного розвитку врожаю.

Плюс економія на гербіцидах, паливі, робочій силі та витратах на техніку.

Видання повідомляє, що шестирядний FarmDroid FD20 коштує £59,500, плюс £4,243 за базову станцію RTK.

Читати також: Навчання в аграрних вишах під час війни: Сумський національний аграрний університет