3 червня 2022, 10:33, Технології

В Україні прототипом робота NEXAT посіяли соняшник і кукурудзу на площі 750 га

Системний трактор NEXAT цього сезону посіяв 200 га соняшнику та 100 га кукурудзи в господарстві Київської обл., а також близько 450 га кукурудзи в Черкаській обл.

«Дочекавшись, як зберуть на Київщині жито, ми спробували використати потенціал нашої машини й вперше здійснили сівбу 100 га кукурудзи на силос по системі No-Till. В роботі була звичайна сівалка та ми надали роботом таку вагу, щоб агрегат зміг покласти насіння на ту глибину, яку вказав агроном господарства. Вже як посіви зійдуть, тоді глянемо на схожість», — розповів Юрій Мрук, директор «Нексат Україна».

Юрій Мрук зазначив, що значних проблем під час посівної кампанії не було, одне, що були і є катастрофічні проблеми з пальним.

«Ми працюємо по плану, збоїв в роботі немає. Запчастини, які нам потрібні ми або веземо з Німеччини, або виготовляємо тут на місці. Скажемо так, робочий процес трішки йде повільніше, але він йде, проєкт працює і розвивається», — говорить Юрій Мрук.

Всього на полях працює 2 системних трактори NEXAT: перший оснащений обприскувачем Dammann з робочою шириною 70 м та резервуаром на 24 куб м., другий — із машиною цього ж бренду з штангою 42 м та бочкою на 12 кубів.

Нагадаємо, названо ціни на дизпаливо в областях України.