2 грудня 2016, 12:42, Україна

В Херсонській області вирощуватимуть батат

Про це розповів Денис Сазонов, керівник компанії «Грін Тім», до складу якої входить  «Дніпровська перлина», в інтерв'ю propozitsiya.com.

«У нас підхід нетиповий для України. Зазвичай тут обирають ту культуру, яку вміють вирощувати. А ми вибрали те, що користується попитом та коштує достойних грошей на зовнішніх ринках», — зазначив Денис Сазонов.

Зараз компанія проводить сортовипробування, щоб знайти сорт батата, який придатний до вирощування на Херсонщині. Коли такий сорт буде знайдено, компанія візьме на себе всі витрати з реєстрації його в Україні. 

Як розповів гендиректор «Грін Тім», батат дуже швидко завоював популярність на європейському ринку, адже за харчовою цінністю він переважає картоплю. До того ж його бульби солодші і смачніші.

Також в госопдарстві вирощують інші малопоширені культури: спаржу, шафран, цибулю-шалот, мускатний гарбуз, селеру та інші. Всього овочевий клин господарства налічує 250 га, хоча у 2015 році становив лише 50 га. В перспективі планується розширення площ під овочами до 500 га.