18 травня 2022, 18:10, Насіння

На Хмельниччині висіяли насіння гречки з колекції світового фонду

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби Хмельницької області.

У 2022 році на полях університету висіяно понад 250 зразків, які входять до цієї колекції та слугують вихідним матеріалом для створення нових сортів. З метою забезпечення посівним матеріалом товаровиробників у 2023 році, тут заплановано виробництво двох сортів гречки: Володар та Кам’янчанка.

Технологія вирощування гречки

Читати

Фахівці обговорили важливість здійснення таких агротехнічних заходів, як дотримання просторової ізоляції, вибір гарного попередника, ретельна підготовку ґрунту, оптимальні строки та норми висіву насіння, глибина його загортання, удобрення культури та боротьби з бур’янами.

Як наголосив Віталій Бурдига, директор Науково-дослідного інституту круп’яних культур ім. О. Алексеєвої, к. с.-г. наук, у нинішній непросий час зі зростанням попиту на важливі харчові продукти передбачається рохширення посівних площ ціє круп’яної культури та підвищення врожаїв.  

Довідково: Генофонд колекції інституту включає всі категорії генетичних ресурсів, які належать до тринадцяти видів родини Fagopyrum: місцеві сорти-популяції, гібридні популяції, селекційні сорти звичайного та інтенсивного типів, дикі види, ботанічні форми, поліплоїди, генетичні маркери, мутанти.  

Читати також: Чи буде актуально сіяти гречку в сезоні 2022?