18 травня 2022, 12:07, Посівна

Фокус LNZ Hub 5.0 буде на економічну складову вирощування кукурудзи

Про це йдеться у відеосюжеті на Ютуб-каналі LNZ Group.

Як зазначив Віталій Лапчинський, менеджер з розвитку агротехнологій у Західному регіоні LNZ Group, цьогоріч хаб складатиметься із 4 блоків:

  • гібриди соняшнику Strube
  • гібриди зернової та силосної кукурудзи UNIVERSEED
  • системи захисту для соняшнику від DEFENDA
  • системи захисту для кукурудзи від DEFENDA

«Протягом усього вегетаційного періоду ми будемо проводити спостереження на даному полі й онлайн зможемо знайомити вас з усіма процесами які тут відбуватимуться», — каже пан Віталій.

П’ятому сезону бути: технологічна платформа LNZ Hub 5.0 цьогоріч продовжує роботу

Читати

Кукурудзу на демонстраційних ділянках сіяли 4 травня. Про ґрунтово-кліматичні умови поля, температурний режим, умови зволоження, обробіток ґрунту, забезпечення поживними речовинами розповів Юрій Нестеренко, з розвитку агротехнологій у Західному регіоні LNZ Group.

«На даному полі чорнозем типовий малогумусний, вміст гумусу становить 2,8%. рН сольової витяжки 7,5 од. це близько до нейтрального. За 4 місяці  поточного року на полі випало близько 110 мм опадів. Попередниками були: у 2020 році — озима пшениця; у 2021-му — кукурудза. З осені внесли хлористий калій у нормі 100 кг/га. Під час сівби — 100 кг/га 46% суперфосфату і 25 л/га Діафану — рідкого комплексного стартового добрива. Температура ґрунту  на глибині загортання насіння 13,8 °С, що у поєднанні з наявністю вологи сприяє отриманню дружніх сходів», — зауважив Юрій Нестеренко.

За словами Віталія Лапчинського, зернова кукурудза буде представлена середньоранніми, середньостиглими та середньопізніми гібридами UNIVERSEED із ФАО від 260 до 420.

Силосної представлено 6 гібридів, що вирізняються високим рівнем облистяності та борошнистим типом зерна.

«Щодо захисту, то тут буде застосовано 4 різні схеми, які найчастіше ми рекомендуємо для вирощування кукурудзи. При цьому всі ці схеми передбачатимуть внесення хелатованих мікродобрив від DEFENDA», — наголосив пан Віталій.

І додав, що демонстрація гібридів та схем захисту має на меті пошук економічно доцільних  варіантів для виробництва кукурудзи у даних ґрунтово-кліматичних умовах.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com