5 травня 2022, 13:26, Насіння

На Чернігівщині насіннєву картоплю безоплатно розсилатимуть по Україні

Про це повідомляє НААН з посиланням на Суспільне.

Зі слів директора ПрАТ «НВО «Чернігівеліткартопля» Ігоря Шкурка, кожному бажаючому надають безкоштовно до 30 кг насіннєвої картоплі середньораннього сорту Ажур. 

Єдина умова: потрібно оплатити пересилку Новою поштою та в кінці сезону передати кошти за насіння на потребу ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії або підрозділу територіальної оборони мішок картоплі.

«Акція триватиме поки не роздамо 30 т. Спочатку це буде середньоранній сорт Ажур — червона картопля, всередині світло-жовта. Десь через тиждень додамо якийсь інший. Сорт підійде як і для південних областей, так і для північних. Враховуючи холодну весну, строки посадки продовжаться до перших чисел червня», — сказав Ігор Шкурко.

Для того, щоб подати заявку на отримання картоплі, потрібно на платформі «Скажений картопляр» (проєкт «Українська картопля») залишити дані про себе (ПІБ, поштову адресу, номер відділення Нової пошти і контактний телефон). Також люди, які отримають мішок картоплі, мають з ним сфотографуватися та надіслати фото організаторам.

Картопляний День поля: три схеми захисту — на будь-який «гаманець»
Читати

Нагадаємо, аграрії Львівщини отримають часткове відшкодування вартості насіння сільгоспкультур.