5 травня 2022, 10:26, Україна

Про успіхи вирощування амаранту в Україні звітували на міжнародній конференції

Про це повідомив голова ГО «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» Олександр Дуда на своїй сторінці у facebook.

Конференція відбулася 12 квітня. У ході події були презентовані сорти Харківський 1, Лєра і Ультра. Олександр Дуда поділився презентацією та заявив, що після перемоги асоціація проведе шостий міжнародний семінар з вирощування та переробки амаранту.

«Рік за роком амарантова галузь розвивалася. Збільшували площі під амарантом, кількість сільгосппідприємств, що мають досвід з вирощування амаранту вже понад 200», — йдеться в повідомленні.

Наразі в асоціації відпрацьовують агротехніку амаранту як в основних (травень-червень), так і післяжнивних/післяукісних посівах (червень-15 липня).

Крім того, було повідомлено про широкий асортимент продукції з амаранту, який включає олію, борошно, крупи, пластівці, панірувальні сухарі, хлібобулочні, кондитерські та макаронні вироби, швидкі сніданки, хлібці, фармацевтичні препарати та косметичні засоби, горілчані вироби, медовий амарант, прикормки для риб, суміші для дитячого харчування, гранолу, корми для сільськогосподарських та свійських тварин, поп амарант, екстракти, фіто-чай, мікрогрін, гранули з вегетативної маси, силос.

Амарант: Як вирощувати, чим збирати та скільки коштує технологія?
Читати

А крім того, про унікальні продукти, які виготовляються тільки в Україні. Це олія із зародків амаранту, медовий амарант, шліфована амарантова крупа, знежирені пластівці.

«Співпрацюємо з науковцями та практиками з Іспанії, Франції, Німеччини, Словаччини, Хорватії, Болгарії, Фінляндії, Латвії, Литви, США, Мексики, Молдови, Казахстану, Грузії, Киргизстану. Реалізуємо спільні наукові проекти, ділимося досвідом вирощування амаранту», — наголосив Олександр Дуда.

Нагадаємо, науковці НААНУ оприлюднили рекомендації щодо вирощування сорго.