2 травня 2022, 09:02, Посівна

Херсонським аграріям влада рекомендує призупинити весняно-польові роботи

За словами очільника ХОВА, херсонським фермерам було запропоновано утриматися цього року від весняно-польових робіт, взявши паузу до визволення області від російських військових.

«Не можна вивезти (на підконтрольну територію України) землю, техніку, ви ж розумієте. Не можна вивезти трактори, комбайни. Я можу вам сказати те, що я чув своїми вухами. Що найвище політичне керівництво держави запропонувало аграріям Херсонщини, враховуючи, що зараз, зі зрозумілих причин, неможливо, за українськими законами, привезти та продати паливо, гербіциди, подати воду, яка так потрібна Херсонщині», — сказав Геннадій Лагута.

За його словами, українські правоохоронні органи мають дати оцінку тому, де і як закуповуються фермерами Херсонщини паливно-мастильні матеріали, гербіциди, як подаватиметься вода для зрошення і куди продаватиметься продукція, яка вирощуватиметься на Херсонщині.

«Я можу сказати, що херсонським фермерам було запропоновано утриматися цього року від весняно-польових робіт. Хтось працює, хтось мав запаси свого палива і на ньому працює. Хтось не став сіяти ярі культури, а прямо зараз удобрює, намагатиметься зібирати озимі. Адже це не співпраця з окупантами. Це питання дуже складне. Але палива, яке могла поставити держава Україна, на Херсонщині немає», — додав голова Херсонської ОВА.