14 квітня 2022, 10:30, Добрива

Зливають КАС у землю і будують блокпости із селітри — аграрій розповів про окупантів

Про це розповів аграрій, землі якого знаходяться на окупованій території, йдеться у матеріалі «Коли у господарство заходять окупанти: досвід фермера з Харківщини» на Kurkul.com.

«Дуже дивно, але з наших мішків з аміачною селітрою окупанти будують свої блокпости… Ну і нехай, після Рудого лісу ми зрозуміли, що вони погано вчили хімію. А 260 тонн КАСу, який був придбаний нами восени за 24 тис. грн/т, вони просто злили в землю, порізавши ємності для зберігання. Ще на власних складах на території підприємства зберігалася певна кількість комплексного добрива європейського виробництва, проте що з ним зараз, не маю жодного уявлення», — розповів аграрій.

Він зазначив, що сільгоспвиробникам варто завчасно сховати від непроханих гостей добрива, насіння, можливо зерно, десь у приватних сараях навколишніх домогосподарств.

«Звісно, що росіяни можуть легко винести все звідусіль, але так — трохи більше шансів врятувати фермерське майно», — підкреслив власник розграбованого господарства.

Читати по темі: Окупанти продовжують вивозити з України сільськогосподарську техніку

Те ж аграрій говорить і за сільгосптехніку — якщо є змога, варто ховати.

«На жаль, наше господарство розташоване дуже близько до російського кордону, ми банально не встигли щось вдіяти, через що технічний парк був відмародерений вщент. Викрали всі КАМАЗи, одного «Білоруса», а ще Т-150К і декілька тракторів американського виробництва. З решти машин познімали все: від коліс до моніторів автопілотів, від акумуляторів до автомагнітол», — розповідає підприємець про «досягнення» окупаційних військ росії.

За його словами, всі майстерні залишились пустими.

«Російські військові поцупили всі інструменти та запчастини. Все що має хоч якусь цінність, вони вкрали. Щодо цивільних транспортних засобів, то все, що може їздити, вони заводять і викрадають, все що не придатне для експлуатації — розшматовують по деталях», — попередив аграрій.

Детальніше про злодіяння окупантів читайте у матеріалі на Kurkul.com.