2 квітня 2022, 11:00, Посівна

У Агрейн розповіли, як проводитимуть посівну за нинішніх умов

Про це йдеться у матеріалі «Посівна-2022 у холдингах: як працюють компанії в умовах війни».

Зазначається, що наразі у «Агрейн» роботи ведуться на полях Черкащини, Житомирщини та Одещини, тоді як у регіонах, де йдуть активні бойові дії, поки що доводиться вичікувати, коли ситуація зміниться і з’явиться змога працювати.

«В принципі, ми по всіх підприємствах готуємось до посівної. Насіння в нас закуплено, засоби захисту закуплені. Пальним забезпечені. Але на тимчасово окупованих територіях ми поки що чекаємо, коли вже ситуація вирішиться. По Чернігівській області зменшили кукурудзу, збільшимо площі соняшнику для оптимізації логістики та термінів сівби цих культур. Тому вирішили туди перемістити посіви соняшнику», — розповів Тарас Корнієнко, заступник головного агронома агрогрупи «Агрейн».

Читати по темі: Посівна-2022 у холдингах: як працюють компанії в умовах війни

У «Агрейн» підживлення озимих вже проведено в повному обсязі. За словами Тараса Корнієнка, по Харківщині встигли провести підживлення ще до початку бойових дій. У центральних та південних регіонах також. А от на Житомирщині вже проводили під час бойових дій.

У агрогрупи також не відчувають кадрової проблеми, люди на місцях працюють, місцеві органи самоврядування йдуть назустріч аграріям, адже розуміють всю важливість цьогорічної посівної.

Детальніше про перебіг весняно-польових робіт у «Агрейн» та «A.G.R. Group» читайте у матеріалі на SuperAgronom.com.

Читати по темі: A.G.R. Group втратили доступ до більшості власних полів — ситуація критична