18 березня 2022, 14:30, Посівна

Уряд Австрії надасть допомогу українським аграріям у вигляді посівного матеріалу

Про це в ефірі телеканалу Еспресо розповів Тарас Дзюба, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, передає Мінагрополітики.

Для вирішення нагальних проблем в агросфері Уряд України вніс ряд нововведень до системи держпідтримки сільгоспвиробників й надалі працює в цьому напрямку. Окрім цього, інші країни-партнери також пропонують свою допомогу, зокрема Австрія надасть українським аграріям безкоштовний посівний матеріал.

Є й інші гарні новини, зазначає пан Тарас, наприклад, добрий стан озимих зернових та ріпаку.

Читати по темі: Головні проблеми посівної-2022 це дефіцит пального та оборотних коштів, — вінницький аграрій

«Стосовно нового врожаю. Озимина дійсно в хорошому стані по території всієї країни. І, незважаючи на складнощі, в яких доводиться вести польові роботи, Україна буде з хлібом. Звичайно, експортний потенціал суттєво підточується цією війною, що буде призводити до зростання ціни», – підкреслив Тарас Дзьоба.

Щодо світової продовольчої безпеки Тарас Дзьоба зазначив, що основні країни з ринку нашого збуту (Близький Схід, Південно-Східна Азія й Північна Африка) наразі втратили надійного постачальника і Україна щодня веде перемовини з партнерами про підвищення санкційного тиску на росію за вчинення агресії.

Нагадаємо, що доступ до агрохімікатів та пального в Україні спрощено — Роман Лещенко.