17 березня 2022, 12:00, Україна

Аграріїв попередили про значне ураження озимих сніговою пліснявою та кореневими гнилями

Про це у Facebook розповів Олексій Сергієнко, засновник агроконсалтингової компанії Art Fields, експерт з агротехнологічних питань.

«Колеги агрономи, сьогодні наша головна задача — це зберегти кожну рослину озимої пшениці, для того, щоб наша держава була забезпечена хлібом», — каже пан Сергієнко.

За його словами, вчора, 16 березня 2022 р., були обстежені поля на Івано-Франківщині та Тернопільщині, невдовзі відбудеться поїздка на Львівщину.

«Ми звернули увагу на те, що пшениця знаходиться в різному стані. Сьогодні аграріям терміново необхідно обстежити посіви і де вони зріджені обов’язково провести підживлення аміачною селітрою, можливо навіть сівалками зерновими, як CЗ 3,6 або 5,4», — розповідає експерт.

Читати по темі: Оприлюднено список змін у сфері держпідтримки аграріїв

Олексій Сергієнко зазначає, що багато посівів уражено кореневими гнилями, сніговою пліснявою (зернові) та тифульозом (ріпак). Щоб виправити ситуацію, необхідно застосувати фунгіциди на основі карбендазиму та беномілу.

«Ще раз звертаю увагу, що поля знаходяться в різних умовах і стан посівів також залежить від попередника, сорту, системи, яка була застосована восени. Зробіть усе, щоб зберегти кожну рослину, кожну зернину, щоб отримати високий врожай, забезпечивши продовольчу безпеку нашої держави. Зробіть усе для того, щоб отримати якісне зерно, щоб було якісне борошно, щоб не було фузаріозу. Якщо будуть якісь запитання, пишіть нам у Facebook, ми надамо вам рекомендації і допоможемо отримати хороший результат», — наголосив пан Олексій.

©Микола Деркач, SuperAgronom.com, 2022